Tomātu zupa ir ļoti viegls, patīkamas garšas un noderīgs ēdiens, ko ir viegli pagatavot. Tomātu zupai nav stingras receptes, to var dažādot ar saviem iecienītākajiem produktiem.
Ja vēlaties, varat zupai pievienot iecienītākos garšaugus un garšvielas, dārzeņus, gaļu, graudaugus vai grauzdiņus. To pasniedz gan aukstu, gan karstu. Tomātu zupu bieži pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, krējumu vai rīvētu sieru.
Sastāvdaļas:
Tomāti – 300
Sīpols – 1
Olīveļļa – 20 g
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Garšaugi un garšvielas pēc garšas
Baziliks – 2 lapas
Pagatavošana:
Tomātiem no augšas izdara divus dziļus krustveida iegriezumus. Ievietojiet tomātus bļodā un pārlejiet tos ar verdošu ūdeni.
Atstāj uz 1 minūti, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni. Tas palīdzēs viegli noņemt mizu. Nomizojiet tomātus, izņemiet mizas un serdes un sagrieziet tos mazos kubiņos. Sīpolu smalki sagriež un uz lēnas uguns sautē olīveļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
Lasi vēl: Kā cīnīties ar nezālēm dārzā: astoņas pārbaudītas metodes
Sīpoliem pievieno tomātus un sautē uz vidējas uguns, līdz iztvaiko viss šķidrums. Pievieno sāli un piparus, ielej 1,5 glāzes karsta ūdens. Ja zupa garšo skābi, pievieno nedaudz cukura.
Zupu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Pēc vēlēšanās pievieno kaltētus Provansas garšaugus, kaltētu baziliku, raudeni un citas garšvielas. Ielej zupu blendera traukā un saputo. Ielieciet šķīvjos un dekorējiet ar sasmalcinātu baziliku. Var pasniegt ar krējumu vai grauzdiņiem.